Berättelse skapar jobbtillfälle

Under våren 2014 erbjöd Framtidsgenerationen genom initiativet Malmö – The True Story en lärlingstjänst för att bli certifierad VVS-montör i samarbete med Rörläggaren. Rekryteringen är nu avslutad och Rörläggaren erbjuder Malmöbon Arber Sherifi, 17, som både skrivit sin egen berättelse om Malmö och genomgått en intervju lärlingsjobbet. Lärlingstjänsten varvar praktiskt arbete och teoretiska utbildningar och pågår i tre år.

    – Vi är väldigt glada över att Rörläggaren är ett så samhällsengagerat företag och att de valde att stödja Malmö – The True Story med en lärlingstjänst. Rörläggaren är ett välkänt företag i regionen och det betyder mycket för oss att de valde att hitta en lärling genom oss och våra kanaler ut mot ungdomar, säger Julia Brandelius, verksamhetsansvarig för Framtidsgenerationen.

Framtidsgenerationens värderingar stämmer bra överens med de värderingar som Rörläggaren står för, både på arbetsplatsen och utanför. Rörläggaren är ett samhällsengagerat företag som tror på engagerade människors samverkan kan skapa ett större intryck och ville därför bidra med något konkret till Malmös ungdomar via Malmö – The True Story.  I rekryteringen var viljan att bli vvs-montör det avgörande för Rörläggaren snarare än den sökandes erfarenhet och meriter, något Arber har gott om.

   – Rörläggaren är ett av Sveriges största privatägda VVS-företag och det ger oss goda möjligheter att bidra till ett bättre samhälle. Att ta ett socialt ansvar är viktigt, och därför sponsrar vi uppemot 30 föreningar och organisationer. Tillsammans med Framtidsgenerationen såg vi en chans att hjälpa en Malmöungdom in på arbetsmarknaden och idag välkomnar vi Arber som ny medarbetare hos oss, säger Rörläggarens VD Tommy Larsson.

Framtidsgenerationen driver initiativet Malmö – The True Story i samarbete med Malmö Stadsteater. Med start hösten 2013 samlar vi in berättelser från gymnasieungdomar i Malmö. Malmö Stadsteater sätter upp pjäsen Vilja väl om ungdomarnas Malmö med inspiration från berättelserna som skickats in. Den är skriven av dramatikern Kristian Hallberg, regisseras av regissören Marie Parker Shaw och har premiär 17 oktober 2014 på Hipp.

För ytterligare information kontakta
Julia Brandelius, verksamhetsansvarig Framtidsgenerationen
0707 12 23 63 eller julia@framtidsgenerationen.se