Faces of Malmö uppmärksammar Malmös unga

I snart ett år har Stiftelsen Framtidsgenerationen, tillsammans med Malmö Stadsteater, under namnet Malmö – The True Story samlat in unga Malmöbors berättelser. Berättelser om ungas liv; drömmar, rädslor och förhoppningar har samlats in genom portalen www.thetruestory.nu, workshops i skolorna och olika kampanjer. Hittills har flera 1000 ungdomar deltagit.

Nu drar vi också ingång initiativet Faces of Malmö med syfte att sprida och synliggöra unga Malmöbors berättelser för fler, säger Julia Brandelius, verksamhetsansvarig för Framtidsgenerationen. I ett par veckor har Framtidsgenerationen fotograferat och intervjuat unga Malmöbor på gator och torg. Ett arbete som kommer att fortgå. Dessa bilder och texter, såväl korta citat som längre historier, kommer sen att publiceras på Facebook-sidan Faces of Malmö och på hemsidan thetruestory.nu/facesofmalmo.

Ungas berättelser förtjänar att delas, läsas och diskuteras av alla, särskilt vuxna och beslutsfattare. Med Faces of Malmö ger vi nu övriga Malmöbor en unik möjlighet att få inblick i hur det är att vara ung i Malmö idag. Samtidigt är det en bra metod att fortsätta få in in fler berättelser från Malmös ungdomar, avslutar Julia Brandelius.

Mer om Malmö – The True Story
Framtidsgenerationen driver initiativet Malmö ­ The True Story i samarbete med Malmö Stadsteater. I snart ett år har berättelser från unga Malmöbor som går i gymnasiet samlats in. Berättelserna handlar om ungdomars vardag, upplevelser och syn på samhället de lever i. Med inspiration av berättelserna sätts pjäsen Vilja väl upp under hösten 2014. Pjäsen ska engagera, mana till eftertanke och väcka debatt. Pjäsen är skriven av dramatikern Kristian Hallberg, regisseras av regissören Marie Parker Shaw och har premiär 17 oktober 2014 på Hipp.

 

För ytterligare information kontakta:
Julia Brandelius, verksamhetsansvarig Framtidsgenerationen
0707 12 23 63 eller julia@framtidsgenerationen.se