Malmö den 25 september 2013

I förra veckan kunde Framtidsgenerationen berätta att Malmö Fotbollförening (MFF) engagerat sig för att få ungdomar att berätta om sin vardag, rädslor, drömmar och förhoppningar i den nystartade portalen thetruestory.nu. Nu kan Framtidsgenerationen berätta att även spelutvecklingsföretaget Massive Entertainment ansluter sig. Det gör man genom att skänka exemplar av dataspelet Far Cry 3* till 15 av alla de ungdomar som bidrar med sin berättelse.

- När man arbetar med dataspel är historier och upplevelser väldigt viktiga, men de bleknar nästan alltid i jämförelse med verkligheten. Vi tycker det är både nödvändigt och inspirerande att ge ungdomar en plattform för att berätta sina historier, säger David Polfeldt, VD för Massive Entertainment.

Stiftelsen Framtidsgenerationen, tillsammans med Malmö Stadsteater, engagerar sig gemensamt för ett öppnare och mer framåtblickande Malmö. Det gör man i ett unikt initiativ som ska uppmuntra ungdomar att våga berätta sin sanning om Malmö. Dessa berättelser ska sen samlas in och publiceras i den nystartade portalen thetruestory.nu. En del av dessa kan sedan komma att bli underlag till en pjäs om Malmö med samma namn; Malmö – The True Story.

- Ungas verkligheter engagerar många också i näringslivet. Vi har alltfler bolag som vänder sig till oss i hur de kan vara med, säger Julia Brandelius, projektkoordinator i Framtidsgenerationen.

Idag har Massive Entertainment ca 300
anställda med skiftande bakgrunder såsom programmerare, grafiker och designers med tillhörande supportyrken som rekryterare, ekonomer, IT-tekniker etc. De flesta har gått en utbildning relaterad till spelutveckling men det finns även de som är självlärda eller gått en annan utbildning och sen snubblat in i yrket.

- Vi anser att kultur är viktigt. Dessutom är Massive ett företag med rötterna i Malmö med omnejd. Många av de som arbetar här idag skulle likaväl kunna ha varit de ungdomar som nu deltar i Malmö – The True Story. Just därför vill vi göra vad vi kan för att stötta detta initiativ, avslutar David Polfeldt, VD för Massive Entertainment.

För ytterligare information

Julia Brandelius, koordinator Framtidsgenerationen, 070-7122363
Martin Hultberg, martin.hultberg@massive.se

Lite mer information hittas vid behov på www.massive.se*Dataspelet har en rekommenderad åldersgräns på 18 år.