Nyproducerad seriebok för Malmöungdomar närmare varandra

För att ge tillbaka och uppmärksamma så många berättelser som möjligt släpper Framtidsgenerationen den nyproducerade serie- och textboken I hjärtat av Malmö kostnadsfritt till samtliga 11 400 gymnasieelever i Malmö stad vid terminsstart. Sedan hösten 2013 samlar Stiftelsen Framtidsgenerationen genom sitt initiativ Malmö – The True Story in berättelser från gymnasieungdomar från hela Malmö, ett arbete som kommer att resultera i pjäsen Vilja väl på Malmö Stadsteater med premiär 17 oktober på Hipp. 

   – En stor det av initiativet Malmö – The True Story är att få ungdomar från alla områden i Malmö att ta del av varandras berättelser. Vi vill få ungdomar att dela med sig av sina egna berättelser om sin vardag och syn på samhället vi lever i. Vi tror på att låta alla berättelser existera i samma rum, samtidigt. Det är just därför ger vi ut den här boken till alla gymnasieungdomar i Malmö, säger Luciano Astudillo, initiativtagare och vice ordförande för stiftelsen Framtidsgenerationen.

I serie- och textboken I hjärtat av Malmö medverkar framstående serieskaparna Niklas Asker, Natalia Batista, Ruben Dahlstrand, M. Falke, Henri Gylander och Sarah Kläpp. Seriefrämjandet har producerat boken där serietecknarna har utgått från berättelserna som Malmö – The True Story samlat in och fördjupat sig i dessa.

   - Vi har tillsammans med Malmö Stadsteater besökt många gymnasieskolor och träffat ett tusental gymnasieungdomar där eleverna under en tre timmar lång workshop fått berätta sina livsberättelser för varandra. Att släppa serie- och textboken I hjärtat av Malmö kostnadsfritt till alla gymnasieungdomar i Malmö är att ta nästa steg. Nu kan ungdomar från alla områden i Malmö ta del av varandras berättelser. På vår portal thetruestory.nu kan man läsa de hundratal berättelser som vi har fått in, säger Julia Brandelius, verksamhetsansvarig för Framtidsgenerationen. 

Framtidsgenerationen driver initiativet i samarbete med Malmö Stadsteater. Med start hösten 2013 samlar man in berättelser från gymnasieungdomar i Malmö. Malmö Stadsteater sätter upp pjäsen Vilja väl om ungdomarnas Malmö med inspiration från berättelserna som skickats in. Den är skriven av dramatikern Kristian Hallberg, regisseras av regissören Marie Parker Shaw och har premiär 17 oktober 2014 på Hipp. 

För ytterligare information kontakta
Julia Brandelius, verksamhetsansvarig Framtidsgenerationen
0707 12 23 63 eller julia@framtidsgenerationen.se