- Vi vill bidra med att ge någon en framtid. En framtid och ett yrke.
Vi ger chans till utbildning under anställning, säger Tommy Larsson, VD och ägare för Rörläggaren.
Rörläggaren lovar skänka en 3 årig kvalificerad yrkesutbildning med lön samt möjligheten till ett arbete till en motiverad ung person som berättar sin sanning. Det sammantagna värdet på denna ”gåva” är på över en miljon kronor.

Sedan augusti förra året har Framtidsgenerationen samlat in unga Malmöbors berättelser om drömmar, rädslor och förhoppningar. För att uppmuntra ungdomar att dela med sig av sin sanning har flera bolag engagerat sig genom att skänka premier. Bland annat Malmö Fotbollförening, Max Hamburgare, Massive Entertainment, Malmö Yrkeshögskola och E.ON har bidragit. Nu lovar Rörläggaren ge 3 årig kvalificerad yrkesutbildning som VVS-montör med lön samt möjligheten till ett framtida arbete till en motiverad ung person.

– Det enda vi förväntar oss av den som söker detta jobb/utbildning är att man är motiverad och att man bidrar med en berättelse om Malmö, fortsätter Tommy Larsson.

Genom portalen www.thetruestory.nu, genom workshops i Malmös gymnasieskolor, genom en otraditionell bussturné och inte minst genom gästspelet av den tysk-israeliska pjäsen Third Generation i oktober har redan över 4000 ungdomar nåtts. Flera hundra har redan bidragit med berättelser. Alla dessa ska inspirera till en pjäs om Malmös samtid som har premiär i oktober 2014.

– Många ungdomar har vittnat om risken att inte komma in på arbetsmarknaden. Därför är vi så tacksamma över denna konkreta möjlighet Rörläggaren ger en ung person. Ett riktigt jobb. Nu hoppas vi att fler företag ansluter. Att fler unga kan jobba är nyckeln för ett bättre Malmö, säger Julia Brandelius, verksamhetsansvarig för Framtidsgenerationen.

Mer om VVS-utbildningen:
Utbildningen är en anställning som företagslärling är en tillsvidareanställning en sk fast anställning. Man får en teoretisk utbildning och praktik/arbete på arbetsplatsen. Under tiden får man lön. Efter lärlingsperioden, som varar ungefär i 3 år, så genomför du ett yrkesexamensprov. Efter godkänt yrkesexamensprov är du certifierad VVS montör.

För ytterligare information
Julia Brandelius, verksamhetsansvarig, Framtidsgenerationen, 070-7122363