Ungdomar tar över Malmö Stadsteater för en kväll!

Sedan hösten 2013 samlar Stiftelsen Framtidsgenerationen genom sitt initiativ Malmö – The True Story in berättelser från gymnasieungdomar från hela Malmö, ett arbete som kommer att resultera i en pjäs på Malmö Stadsteater med premiär 17 oktober på Hipp. Samtidigt har många av Malmös ungdomar valt att engagera sig ytterligare, bland annat i en teaterungdomsgrupp och som Framtidsagenter.

Tisdagen den 4 mars arrangerar dessa ungdomar evenemanget STAY TRUE på Hipp i Malmö.

 

Det är vårt sätt att ge tillbaka de berättelser som skickats in, säger regissören Marie Parker Shaw om eventet STAY TRUE där ungdomarna genom poesi, dans, musik, stand-up och teater berättar sina och andras berättelser för att göra Malmö till en öppnare och mer framåtblickande stad, med plats för alla oavsett bakgrund. Med kvällen vill ungdomarna synliggöra vad som pågår i Malmö just nu genom att med egna ord berätta om sig själv och sin verklighet. Om allt det som idag är ungdomars vardag och som just därför är hela samhällets framtid.

 

- Berättelserna som vi har fått in, genom filminspelning under vår otraditionella bussturné, workshops i samtliga gymnasieskolor i Malmö och genom portalen på vår hemsida är skarpsinniga och allvarliga. Alla berättelser, långa som korta, förtjänar att delas, läsas och diskuteras kring av vuxna och beslutsfattare, säger Julia Brandelius, verksamhetsansvarig för Framtidsgenerationen som hyllar ungdomarnas engagemang och kreativitet.

 

Framtidsgenerationen driver initiativet i samarbete med Malmö Stadsteater. Med start hösten 2013 och under ett helt år framåt samlar man in berättelser från unga Malmöbor som går i gymnasiet i Malmö. Berättelserna handlar om ungdomars vardag, upplevelser och syn på samhället de lever i. Malmö Stadsteater kommer att sätta upp en specialskriven pjäs om ungdomarnas Malmö med inspiration från berättelserna som skickats in. Pjäsen ska engagera, mana till eftertanke och väcka debatt. Den skrivs av dramatikern Kristian Hallberg, regisseras av regissören Marie Parker Shaw och har premiär 17 oktober 2014 på Hipp.

 

 

För ytterligare information kontakta

Julia Brandelius, verksamhetsansvarig Framtidsgenerationen

0707 12 23 63 eller julia@framtidsgenerationen.se