Ungdomars berättelser hörs i hela Skåne

Pjäsen Vilja väl, som är inspirerad av ungdomars berättelser om sin vardag, upplevelser och syn på samhället de lever i åker på regional turné med turnépremiär i Landskrona torsdag den 15 januari.

- Vi vill uppmuntra fler ungdomar i Skåne och Halmstad att reflektera kring sin vardag och samhället vi bor i. Vi vill också öppna upp för ett fördomsfritt samtal mellan ungdomar med olika bakgrunder, säger Julia Brandelius, verksamhetsansvarig på Framtidsgenerationen.

Under turnén i Skåne och Halland kommer flera tusen ungdomar att se pjäsen Vilja väl. Efter turnépremiären på Landskrona Teater (vecka 3) fortsätter turnén till Ystads Teater (v. 5), Helsingborgs Stadsteater (v. 7), Grand i Trelleborg (v. 10), Kristianstads Teater (v. 11) och avslutas på Kulturhuset i Halmstad (v. 12). I flera av orterna är föreställningarna fullbokade av gymnasieskolor. Biljetter till öppna föreställningar säljs av respektive teaterförening.

Stiftelsen Framtidsgenerationen har i samarbete med Malmö Stadsteater sedan hösten 2013 samlat in berättelser från gymnasieungdomar i Malmö med stöd från PostkodLotteriets Kulturstiftelse. Malmö Stadsteater har med dessa som inspiration sedan satt upp pjäsen Vilja väl. Den är skriven av dramatikern Kristian Hallberg, regisseras av regissören Marie Parker Shaw och hade premiär 17 oktober 2014 på Hipp.

Under turnén kommer också skolorna erbjudas workshops.   

- Vi vill erbjuda ungdomar möjligheten att ta plats och berätta sin berättelser och samtidigt få andra att lyssna, avslutar Julia Brandelius.

För ytterligare information kontakta
Kenan Ganic, kommunikatör Framtidsgenerationen
0735 10 71 45 eller kenan@framtidsgenerationen.se